24 Nisan 2015 Cuma

EL acmasi kolay Patatesli borek



Ev yapımı el acmasi börek kim sevmez hele ki püf noktaları bilerek kolayca açılan ev yapimi börek tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle.Tereddüt etmeden deneyebileceginiz kolay açılan tadına doyulmaz böreğin yapılışı na gelince ;

Malzemeler:
4 su bardağı un
1.5 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


İç malzemesi
peynir patates ne arzu edilirse koyulabilir

Hamuru  yaglamak için
yarim bardak eritilmiş tereyağ.

Üzeri için
1 yumurta sarisi

Yapılışı :
Unu geniş bır kaba alıyoruz tuzla karıştırıp yavaş yavaş su ilavesi ile çok sert olmayan hamuru muzu yoguruyoruz. 8 eşit parçaya boluyoruz ve ilk parçayı tezgahimiza az un serperek servis tabagi büyüklüğünde aciyoruz.üzerini erittigimiz tereyağı ile yağliyoruz.ikinci ve üçüncü bezeyi de aynı şekilde açıp yağları üst üste koyuyoruz dördüncü bezeyi de açıp üstüne koyduktan sonra Streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyor. Diğer 4 bezeli de aynı şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırıyor ve yarım saat dolaptan bekletiyoruz bu işlemi atlamayin çok önemli hamuru muz un birbirine iyice yapismasini ve kolayca açılmasıni sağlıyor. Hamurumuzu beklerken böreğin içini hazırlıyoruz.isteğe göre içine peynir patates kiyma ne arzu ederseniz koyabilirsiniz. Yarım saatin sonunda hamurumuzu dolaptan çıkarıyoruz ilk hamuru önce Merdane yada oklara yardımı ile içten dışa inceltebildigimiz kadar inceliyoruz.Sonra elimizde de nazikçe çekerek iyice incelttikten  sonra hamurun her tarafını yağlayip iki ucunu içe Kıvırip ucuna boydan boya her iki ucuna da içinden koyuyoruz ve iki tarafını sa sırayla sarıyoruz ortasına gelene kadar her iki tarafı da sarıp kesiyoruz u şekli verdigimiz boregi yağlı kagit serilmis fırın tepsimiz e alıp ikinci hamuru da aynı işlemi tekrarliyoruz.böreklerin üzerine yumurta sarısı ve sürerek 180 derece ısıtılmış firinda üzeri iyice Kızarana  kadar  pisiriyoruz.afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder