İşte 20 dakikada sıcacık çıtır çıtır nefis bir börek. Pratik kolay çabuk ama harika. Denemelisiniz kesinlikle.
Malzemeler:
12 adet baklava yufkasi
Sosu için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı icin:
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı;
Fırın tepsisine yağlı kağıt seri hazirda bekletiyoruz. İlk yufkayı serip her yerine 1 yemek kaşığı sos döküp yufkayı islatiyoruz. İkinci yufkayi da uzerine serip aynı şekilde sos sürüp islatiyoruz üçüncü yufka da sos sürmeden peynirli iç harçtan koyup yufkalari rulo şeklinde sarıyor ve istedigimiz büyüklükte dilimliyoruz fırın tepsisine yerlestiriyoruz. Butün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz en son kalan iç harcı tepsiye dilimleyip yerlestirdigimiz böreklerin üzerine sürüyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 15 dakika pisiriyoruz. Çıtır çıtır oluyor harika.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder