Bugün ki doğum günü menumuzun içinde vardı bu nefis börek. Pratik kolay ama çok lezzetliydi.
Malzemeler:
3 adet yufka
İç harcı için;
3 adet patates
Kırmızı pul biber çok az
Karabiber az
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yapılışı;
Patatesler soyulup yıkanır haşlanir karabiber pul biber tuz ilave edilerek ezilir. Tüm yufkalar 8 eşit parçaya kesilir.ve tüm yufkalar sırayla 1 yemek kaşığı sos ile yaglanip 1 tatlı kaşığı iç harç konulur ve sarılır. Tüm yufkaların sarma işlemi bittiğinde yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizilir ve kalan sos üzerlerine sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder