14 Eylül 2015 Pazartesi

Kuzu Pirzola

Kolay pişen tadı nefis bir et tarifi. Önceden Marine edilmesi ile birlikte kolay pişen ve ağızda dağılan pirzola. Yapılışına gelince;

Malzemeler:
Kuzu Pirzola 8 adet
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Karabiber
Kırmızı pul biber tuz
Yapılışı;

Pirzolalarimizı Marine etmek için yarım çay bardağı sıvı yağ ve isteğe bağlı baharatlarimizi karıştırıp pirzolalari ekleyip güzelce harmanliyoruz ve buzdolabinda en az 2 saat bekletiyoruz.
Marine etme işlemi bittikten Sonra ister teflon ister döküm tavada az yağ ile tavaya ısıtarak orta ateşte her iki tarafini iyice kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder