Malzemeler:
Keki icin:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 kaşık margarin
1 paket vanilin
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 kaşık margarin
1 paket vanilin
Keki ıslatmak için :
1 su bardağı süt
Kreması için margarin ve vanilin hariç Malzemeler orta ateşte pişirilir.Muhallebi kıvamı almaya başladığında altı kapatılır.Margarin ve vanilin eklenir.soğumaya bırakılır.
Üzeri için :
İstenilen meyveler
ben armut muz şefalı üzüm
Keki için :
Yumurta şeker ve su 8 dakika çırpılır ayrı bir kapta kabartma tozu un vanilin karıştırılır elenerek yumurta ve şekere eklenir 8 dakika daha çırpılır dibi yağlanmış heryeri unlanmis kelepçeli kalıba dökülür.Kalıbin kenarlarini yaglamiyoruz yoksa kek kabarmiyor.Önceden ısıtılmış 170 derece firinda kontrollü olara 25 dakika kadar pişirilir. Pişen kekimiz soguduktan sonra ortadan ikiye kesilir.1 bardak süt ile ıslatılır.Alt taban krema ile kaplanir istenilen meyveler dizilir. Üst kat kapatılır krema
ile pastanın her yeri kaplanir.istenilen meyveler ile süslenir. Afiyet olsun ☺
ile pastanın her yeri kaplanir.istenilen meyveler ile süslenir. Afiyet olsun ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder