10 Haziran 2015 Çarşamba

Tarçınlı hafif kurabiye

Yapımı kolay lezzetli hafif bir kurabiye.



Malzemeler :
125 gram margarin 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
yarım su bardağı pudra şekeri 
1 paket kabartma tozu 
2.5 su bardağı un

Üzeri icin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı :
Margarin eritilir pudra şekeri ile yogurulur.Sıvı yağ eklenir.Ayrı bir kapta un ve kabartma tozu karıştırılır ve yogurularak eklenir.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir 180 derece önceden ısıtılmış firinda 20 dakika pişirilir.Kurabiye fırından çıktiktan sonra sıcak halde iken pudra şekeri ve  tarçınlı karışıma batirilir.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder