1 Haziran 2015 Pazartesi

Kolay yaş pasta

 


 Merhaba Sevgili blog okuyucuları, dışarda hazır yapılan zaman zaman aldığımız pastalar kimi zaman bayat çıkar kimi zamanda nasıl yapıldığını pek bilmeden alırız.Yaklaşık 3 yıldır dışardan hazır gıda pasta vs almamaya çalışıyorum.Hem ailemin sağlığı açısından hemde maddi olarak evde kendi imkanlarimla yapmaya çalışıyorum. İşte bu tarifimde bunlardan biri.

Malzemeler :

Keki icin:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kasigi ılık su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için :
1 su bardağı ılık süt

Kreması için:
1 paket kakaolu kremşanti

Süsleme için damla çikolata çikolata sosu fındık veya ceviz Hindistan cevizi

Yapılışı :
Kremsantimizi  kutu üzerinde belirtilen miktarda süt ile hazırlayıp dolaba kaldiriyoruz.
  Keki için yumurta 3 yemek kaşığı suyu ve şekeri krema kıvamı alınca ya dek yaklaşık 8 dakika cirpiyoruz.Ayrı bir kapta kakao kabartma tozu ve unu karıştırıp eliyoruz.Yumurta ve şekere ekliyoruz iyice karistirdiktan sonra dibi yağlanmış ve heryeri unlanmis kelepçeli kalıba döküyoruz. Kalıbin kenarlarına yaglamiyoruz bu kekin kabarmasini sağlıyor.170 derece fırında 25 dakika pisiriyoruz.
   Pişen keki kaliptan çıkarıp 1 bardak süt ile islatiyoruz. Soguduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz. Ortasına kremşanti sürüp dilerseniz fındık damla çikolata koyup üst katı kapatıyoruz. Kalan kremsanti ile pastanın her yerini kapatıyoruz ve damla çikolata fındık ceviz Hindistan cevizi çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder