1 Haziran 2015 Pazartesi

Köstebek Pasta

 

   Uzun zamandir yapmadığım,sevdiğim çocuklarında bayilarak yediği pasta tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
  Yapımı kolay ve çok lezzetli.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊


    Malzemeler :
Keki için :
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım bardak sıvı yağ
yarım bardak süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Krema malzemeleri
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin
1 paket sade kremşanti

Arası için :
2 adet Muz

Yapılışı :
İlk olarak kreması ile başlayabilirsiniz.
Süt şeker un nişasta ocağı alınır.Sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir.Muhallebi kıvamı almaya başladığında altı kapatılır soğumaya bırakılır. Ilık hale gelen muhallebiye margarin vanilin eklenir karıştırılır. En son kremsanti toz halinde eklenir ve muhallebi hazırlanmış olur.

  Keki için,  yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır diğer Malzemeler un ve kabartma tozu hariç karıştırılır. En son un ve kabartma tozu bit kapta karıştırılır ve karışıma ilave edilir. Yağlanmış unlanmis kaliba alınır be önceden ısıtılmış 170 derece firinda ilk 20 dakika kapağı hiç açılmadan pişirilir. Yaklaşık 35 -40 Dakika fırına göre değişebilir pişmeden süresi 30 dakikadan sonra kontrollü olarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
     Kekimiz soguduktan sonra üstten 3/1 i olacak sekilde üstü kesilerek alınır ve el yada Mikser yardımı ile iyice ufalanır.
    Kestiğimiz kekin alt tabanı krema yla kaplanir. Bu sırada 2 adet muz uzunlamasina boydan 3 er parçaya bölerek krema nın üzerine koyulur. Üzerine bir miktar daha krema koyulur ve ufalanmış hale getirdiğimiz kekimizle pastamizin üstü iyice kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder